روش کلدال(کجلدال)

مقدار پروتئین است. همچنین از این روش درتعیین مقدار ازت کلی استفاده می کنند . از آنجایی که این روش دقیق ترین روش اندازه گیری مواد ازته بوده فدراسیون بین المللی شیر آنرا برای تعیین پروتئین های شیر بعنوان مرجع مقایسه انتخاب ، و استاندارد نموده است .

 

اصول کلی روش کجلدال بشرح زیراست :

میزان معینی از نمونه را با استفاده از اسید سولفوریک  غلیظ  (عامل اکسید کننده ) سولفات سدیم انیدر ( بالا آورنده نقطه جوش  محلول )و یک کاتالیزور هضم می شود . در نتیجه عمل هضم ، نیتروژن ماده غذایی به جز نیتروژن نیترات ها و نیتریت ها به سولفات آمونیوم تبدیل می شود که بعد از حرارت دادن آن با هیدروکسید سدیم در مجاورت بخار به گاز آمونیاک تبدیل می گردد و گاز آمونیاک در محلول اشباع اسید بوریک جمع آوری می گردد . سپس با تیتراسیون توسط اسید کلریدریک استاندارد بورات آمونیوم اندازه گیری شده و میزان نیتروژن تخمین زده می شود . فرمول واکنش ها به شرح زیر است  :

 ( NH4 ) 2SO4 ( ماده غذایی ) N  

2NH3  + 2 H2O  + Na 2SO4    (NaoH)2 + SO4 2(NH4)

 

 

(1)                                                                            NH4H2BO3                                                  (H3BO3) 2 + (NH3)2

(2)                                                                            H3BO3                + NH4CL 2  HCL 2 + NH4H2BO3 2

 از جمع فرمولهای 1 و 2 ، واکنش کلی زیر حاصل می شود:

NH4CL  2  HCL2 + NH3  2

/ 5 نظر / 315 بازدید
amin

داداش میشه لطفا بقیه روشها رو هم برام ایمیل کنی روشهای تعیین کلسیم و پروتین شیر خییییییییییییییییییییییییییییییلی لازم دارم منم رشتم شیمی کاربردیه

amin

داداش میشه لطفا بقیه روشها رو هم برام ایمیل کنی روشهای تعیین کلسیم و پروتین شیر خییییییییییییییییییییییییییییییلی لازم دارم منم رشتم شیمی کاربردیه

نگین آرین

خیلی خوب بود .ممنون

شبنم

دستتون درد نکنه خیلی مفید بود ولی موازنه ی دو تا واکنش آخرتون اشتباه هست.تصحیحش کنید.

زهره

سلام... من در ازمایشگاه کمپوست کار می کنم یبار مدیر تولید مقداری کمپوست که از قبل جوابشو از یک ازمایشگاه معتبر گرفته بود برام اورد متاسفانه من سه دهم از مقدار واقعی کمتر در اوردم... دقیقا نمیدونم کی باید از روی شعله بردارم... شدیدا به کمک شما نیاز دارم